Na základních školách v Praze 2 bude pokračovat projekt Trenéři do škol

28.01.2022 21:04 | Tisková zpráva

Praha 2 bude pokračovat v zapojování profesionálních trenérů do hodin tělocviku. Projekt pilotně spustila na začátku školního roku. Zkvalitnění sportovní výuky, které se v prvním pololetí osvědčilo, tak bude pokračovat i v celém letošním kalendářním roce.

Na základních školách v Praze 2 bude pokračovat projekt Trenéři do škol
Foto: prague.eu
Popisek: Novoměstská radnice

„Jsem ráda, že se tento jedinečný projekt u nás na Dvojce osvědčil. Pedagogové si ho nemohou vynachválit. Trenéři jsou pro učitele rozhodně přínosem a velmi významně přispívají ke zkvalitnění výuky. Díky svým trenérským zkušenostem dokáží naše nejmenší školáky zaujmout a zapojit do sportování opravdu celé třídy. Děti si mají možnost vyzkoušet pestrou škálu sportů jako např. atletiku, gymnastiku, míčové sporty a minimálně jeden bojový sport jako například judo, a rozhodnout se, jestli se budou některému ze sportů věnovat i mimoškolně,“ řekla k pokračování projektu radní Prahy 2 Jana Černochová, která má školství ve své gesci. 

Sportovní projekt je zaměřený na malé školáky. Jeho cílem je získat děti pro sport, pomoci k jejich zdravému vývoji a současně je vést k chování v duchu fair play. Do pilotní fáze projektu se v prvním pololetí zapojilo celkem dvacet tříd z deseti základních škol, které městská část Praha 2 zřizuje. Stejně tomu bude i letos.

„Každý dobře ví, že sport a kladný vztah k pohybu je pro zdravý vývoj dětí zásadní. Zvlášť v posledních dvou letech, kdy jsme všichni prožívali nelehké období pandemie, vládních restrikcí a karantén. Období, kdy děti trávily čas více doma, než na hřištích a na zdravý pohyb často zapomněly. Proto jsme také spolu s ostatními kolegy v radě městské části pokračování projektu podpořili,“ dodala Jana Černochová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…