Náchod: Bartoňova vila vstoupila do nového roku s obnovenými terasami

17.02.2022 18:18 | Tisková zpráva

Od března do listopadu loňského roku probíhala obnova teras a vnějšího bočního točitého schodiště Bartoňovy vily v ulici Zámecké (čp. 243), kde dnes sídlí Středisko volného času Déčko.

Náchod: Bartoňova vila vstoupila do nového roku s obnovenými terasami
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Součástí obnovy byla výměna skladby podlahy na vnějších terasách ve 2. a 3. nadzemním podlaží budovy včetně instalace zateplení, výměna skladby schodišťového ramene u vnějšího bočního točitého schodiště, obnova plného zábradlí vnějšího bočního točitého schodiště podle původních plánů a dobových fotografií, a oprava poškozených teracových omítek na podhledech teras a na zábradlí. Díky provedení těchto prací byly odstraněny veškeré nevhodné novodobé konstrukce a byly nahrazeny novou funkční izolační skladbou, která byla doplněna o dlažbu z velkoformátových žulových desek kladenou na nízké terče. Tím  došlo také ke zlepšení stavebně technického stavu budovy a samotná obnova je dalším krokem k rehabilitaci původního vzhledu památky.

Projektovou dokumentaci na obnovu teras zpracovala společnost INRECO, s.r.o., Hradec Králové, jejímž hlavním projektantem je autorizovaný inženýr pro pozemní stavby Ing. Petr Rohlíček.

Obnovu teras za 6,3 mil. Kč provedla společnost Průmstav Náchod s.r.o. Město Náchod obdrželo na tyto práce účelovou dotaci ze státního rozpočtu ve výši 570 tis. Kč z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …