Náchod: Město chce podpořit restart podnikatelských aktivit

17.05.2020 17:15

Náchodští radní se v tomto týdnu zabývali možnostmi podpory pro náchodské občany a podnikatele, které by pomohly ulehčit restartování jejich podnikatelských aktivit omezených v důsledku šíření pandemie onemocnění COVID-19.

Náchod: Město chce podpořit restart podnikatelských aktivit
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Debata to byla opravdu velmi náročná, protože i při nejlepší vůli je téměř nemožné pomoci všem a zcela bez rozdílu. Ale jak se říká, nejhorší je nedělat nic, proto jsme již v tomto týdnu schválili první konkrétní kroky města," uvedl starosta Jan Birke a dodal, že další formu podpory budou radní diskutovat postupně na dalších jednáních.

V této souvislosti radní pozastavili vybírání místního poplatku za povolené předzahrádky, a to v termínu od 12. 3. 2020 do konce roku 2020. Provozovatelé restaurací tak v letošním roce mohou provozovat předzahrádky bez poplatku a zatěžující administrativy.

Radní také rozhodli, že od 18. 5. 2020 budou znovu zpoplatněna veřejná parkoviště. Náchod je jedním z mála měst, která doposud ještě výběr parkovného neobnovila. „Bereme to jako vstřícný krok vůči občanům do konce nouzového stavu, tj. 17. 5.," vysvětlil starosta.

Od pondělí již bude tedy třeba hradit poplatek za parkování na Masarykově náměstí, Karlově náměstí, na parkovišti v Riegrově ulici, za budovou radnice, u polikliniky v ulici Němcové, na parkovacích plochách v ulici Komenského, v ulici Palachova (u okresního soudu), u Bílé růže a na parkovišti v areálu bývalé Tepny, které spravují Technické služby Náchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…