Náchod: Oprava krovů a výměna střešní krytiny radnice

03.09.2017 18:09

V květnu byla zahájena oprava krovů a výměna střešní krytiny vizuálně v původním stylu na objektu radnice čp. 40 v Náchodě.

Náchod: Oprava krovů a výměna střešní krytiny radnice
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

V rámci stavebních prací je měněna krytina nad hlavní částí objektu radnice včetně části bednění, je prováděno nové laťování a oplechování. Dále byla provedena stabilizace konstrukce krovu. Stávající i nové dřevěné prvky jsou opatřeny nástřiky proti dřevokazným škůdcům, plísním a houbám. Navazující konstrukce (atika, komínová tělesa, římsy) byly opraveny v nutném rozsahu, tzn. oprava (přespárování) zdiva, omítky a sanace. Na stabilizovanou konstrukci krovu je již z velké části provedena skládaná krytina z tašek, kotvená a kladená na nové dřevěné laťování 60x40mm, profil zvolen s ohledem na vzdálenosti jednotlivých vazeb.

Krytina pro hlavní část objektu se sedlovou střechou je provedena z pánvové krytiny a to krytiny s drážkovou plochou pánví s výrazným vysoko klenutým kónickým profilem se spojitou vodní drážkou, v provedení glazura Amadeus červená. Nosná střešní konstrukce pultového vikýře byla kompletně vyměněna, opatřena celoplošným prkenným bedněním a plechovou krytinou s dvojitou stojatou drážkou z měděných plechů. Technický stav oplechování zvoniček byl vyhodnocen jako vyhovující a nebylo nutné tyto práce provádět.

Stavební práce, prováděné firmou Lestav spol. s.r.o., Dvůr Králové nad Labem, v celkové hodnotě cca 3 750 000 Kč vč. DPH, by měly být dokončeny v září letošního roku.

Královéhradecký kraj na tuto akci realizovanou v rámci projektu s názvem „Oprava střechy radnice, Masarykovo náměstí 40, Náchod", evidovaného pod číslem 16KPG02-0065 poskytl v rámci Programu Obnova památkového fondu na území Královéhradeckého kraje - 16KPG02 dotaci ve výši 185 000,- Kč.

V rámci dotace MKČR z Programu regenerace MPR a MPZ obdrží Město Náchod na akci příspěvek ve výši 452 000,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…