Náchod: Tři ocenění z Českých Budějovic putují do pivovaru

25.02.2019 16:59

Náchodský pivovar PRIMÁTOR, a.s. si z 29. ročníku Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích, který se konal od 11. do 16. února, přivezl tři ocenění - tři pivní pečetě. Tu nejcennější, zlatou, získalo v kategorii kvasnicové pivo PRIMÁTOR 11 % kvasnicový.

Náchod: Tři ocenění z Českých Budějovic putují do pivovaru
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„V kategorii světlý ležák pak byla naše jedenáctka stříbrná. Považuji to za  obrovský úspěch, protože toto je jedna z královských kategorií. Porota posuzovala celkem 49 vzorků," uvedl sládek a ředitel pivovaru Petr Kaluža.

Třetí úspěch zaznamenal náchodský pivovar v kategorii pšeničné pivo za PRIMÁTOR Weizen, který si z Českých Budějovic odvezl bronzovou pivní pečeť. Hodnoceno bylo celkem 32 vzorků.

„Český ležák u nás umí uvařit všechny pivovary. Uspět v této konkurenci je proto těžké a pro nás velmi důležité. Zisk medaile je o to cennější, že piva hodnotí sami sládci. A když čeští sládkové řeknou, že naše, tedy náchodské, pivo z tanku je nejlepší, tak je to obrovská pocta," ohodnotil úspěch v soutěži ředitel Petr Kaluža.

Soutěže o prestižní Zlaté pivní pečetě se letos zúčastnilo 245 pivovarů z 20 zemí. Síly poměřily v 33 pivních kategoriích. Za dohledu renomovaných certifikačních autorit soutěžilo přes 1205 vzorků piv.

Historie prestižního Mezinárodního pivního festivalu České Budějovice se váže už k počátku 90. let, kdy se v roce 1991 uskutečnily v Táboře první Slavnosti piva. Původní čtyři hodnocené kategorie se v roce 2001 rozšířily na devět, v roce 2006  se už degustovalo ve 14 kategoriích, letos ve třiatřiceti. Stoupal i počet zúčastněných pivovarů. Z počátečních šesti v roce 1991 až k dnešním 245.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …