Náchod: V neděli mají sraz v Hořičkách silniční cyklisté

14.07.2022 6:32 | Tisková zpráva

Žernovský bajk ROAD – tak se jmenuje třetí ročník silničního cyklistického závodu, který se jede v rámci tradičního Dobrušského poháru, tentokrát na Hořičkách. Pro amatérské cyklisty bude připraven 15-ti kilometrový okruh přes Světlou p. Hořičkami, Vestec, Chvalkovice, Brzice. Přijďte si zkusit opravdový silniční závod!

Náchod: V neděli mají sraz v  Hořičkách silniční cyklisté
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Po úspěšných dvou ročnících jsme se rozhodli akci zopakovat a doufáme, že bude stejně kvalitní. Okruh je stejný jako v loňském roce, tzn. klasikářský, tempařský, ale pěkně zvlněný. Ve spolupráci s Policií České republiky jsme se pokusili vytipovat vhodný okruh a našli jsme ho na katastrech obcí pod Hořičkami, kde bude zázemí v tamním sportovním areálu. Musím za organizátory poděkovat starostům jednotlivých obcí, přes jejichž katastrální území budeme projíždět za celkovou pomoc se zajištěním závodu, zejména na křižovatkách. Naší snahou je zorganizovat kvalitně zajištěný závod i pro hobíky, je to ideální příležitost zkusit si silniční závod pro každého,“ řekl za organizátory k této sportovní akci Libor Mojžíš, ředitel závodu.

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10:00 ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4,5 okruhu tzn. přes 70 km, veteráni a ženy jedou 3,5 okruhu.

Závod se jede za plného silničního provozu, okruh bude označen dopravními značkami a omezenou rychlostí. Prosíme řidiče o maximální toleranci a ukázněnost. Na startu budou zkušení cyklisté, ale i amatéři, kteří si zkrátka přijdou závod jen vyzkoušet. Předpokládáme, že výkonnostní rozptyl bude opět velký. Registrace je možná i na místě, takže pokud si chce i amatérský cyklista vyzkoušet závodní tempo, má ideální příležitost.

Generálním partnerem akce jsou firmy Pinguin z Náchoda a Kola Rtyně, které poskytly opravdu skvělé ceny. Více info najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…