Náchodskou nemocnici podpoří nový nadační fond

08.03.2017 17:06

Zastupitelstvo města Náchoda schválilo na svém jednání 12. 12. 2016 založení Nadačního fondu pro podporu náchodské nemocnice.

Náchodskou nemocnici podpoří nový nadační fond
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

"S nápadem založení nadačního fondu přišel pan ředitel Zbyněk Chotěborský a já jsem tuto aktivitu jednoznačně přivítal. Zřízení nadačního fondu umožní podpořit náchodskou nemocnici a její fungování především pro občany našeho města," uvedl starosta Náchoda Jan Birke. Finanční prostředky vybrané např. při pořádání různých společenských a kulturních akcí v Náchodě, mohou být následně využity prostřednictvím nadačního fondu přímo pro potřeby náchodské nemocnice a jejích pacientů.

"Na myšlenku oslovit město Náchod s návrhem na založení nadačního fondu mě vlastně přivedla výborná spolupráce Nadačního fondu Hospital Broumov, který spravuje město Broumov a broumovské nemocnice. Podle toho, jak se daří fondu přispívat k rozvoji nemocnice, soudím, že lidem a společnostem, které žijí a sídlí v Broumově a blízkém okolí není nemocnice lhostejná. Jsem tomu velice rád a každé pomoci si velmi vážím.

Jsem si jistý, že ani obyvatelům města Náchoda a blízkého okolí není zdejší nemocnice lhostejná, proto věřím, že nadační fond najde podporu jak u jednotlivců, tak i u organizací. Současně bych tímto rád poděkoval všem, kteří se na založení fondu podíleli," dodal předseda představenstva Oblastní nemocnice Náchod Ing. Zbyněk Chotěborský.

Začátkem letošního roku probíhal proces registrace nadačního fondu a jmenování členů správní a dozorčí rady (podrobně viz níže). Oblastní nemocnice Náchod, a.s., uspořádala již 17. ledna 2017 divadelní představení v Městském divadle dr. J. Čížka s názvem "Splašené nůžky" v nastudování herců Divadla Kalich autora Paula Pörtnera. Součástí programu bylo představení nového Nadačního fondu pro podporu nemocnice a také to byla jedna z prvních možností, jak prostřednictvím dobrovolného výtěžku z akce činnost fondu podpořit.

Nyní je již plně funkční bankovní účet 115-1410700207/0100 a budeme rádi, když jeho prostřednictvím náchodskou nemocnici podpoříte. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…