Nadační fond Jičín – město pohádky dozná změn

22.11.2022 20:27 | Tisková zpráva

Nadační fond Jičín – město pohádky, který je organizátorem stejnojmenného festivalu, se obrátil na vedení města Jičína ohledně dalšího směřování a proběhlo jednání zástupců nadačního fondu a města Jičína.

Nadační fond Jičín – město pohádky dozná změn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Velkou potíží pro další pořádání dalších ročníků je rozklad sponzorského systému, díky kterému festival fungoval. Tento problém je způsoben ekonomickou situací po epidemii covid-19. Před epidemií covid-19 nadační fond zaměstnával dramaturgy, kteří sestavovali program a zajišťovali festival po organizační stránce. Důležitou složkou financování nadačního fondu byly sponzorské dary od firem. Ty ale v reakci na ekonomickou situaci drasticky poklesly, a tak nadační fond musel ukončit pracovní poměry.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

NF Jičín – město pohádky v současné době nemá stálé zaměstnance. Veškerou činnost včetně shánění sponzorů a pořádání festivalu vykonávají pracovníci ve svém volném čase, a to na základě dohod, či dokonce čistě dobrovolnicky. Tímto způsobem byly organizovány ročníky 2021 a 2022. Zástupci správní rady nadačního fondu v žádosti uvedli, že festival je v tomto nastavení finančně neudržitelný.

V zájmu města Jičína je festival Jičín – město pohádky udržet, protože se jedná o zásadní značku, budovanou více než třicet let. Město Jičín deklaruje, že chce, aby festival pokračoval a aby si ho užily i další generace dětí.

Rada města podpořila záměr na poskytnutí finančního příspěvku, který pokryje mzdové náklady na jednoho zaměstnance. Jeho úkolem bude zajistit přípravu festivalu a bude také zajišťovat rozvinutí pohádkového tématu v celém roce prostřednictvím menších akcí. Částka, potřebná na mzdové výdaje, je 481 680 Kč ročně. Tento nový model spolupráce bude vyzkoušen pro rok 2023, a posléze bude vyhodnocen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…