Náměstek primátorky Dolínek a radní Ropková podpořili akci zaměřenou na město bez bariér

13.05.2015 17:09

Už za týden, ve středu 20. května, se opět ve Žlutých lázních v pražském Podolí sejdou rodiny s dětmi, aby společně upozornily na to, že průjezd s kočárkem skrz hlavní město není vždy jednoduchá záležitost.

Náměstek primátorky Dolínek a radní Ropková podpořili akci zaměřenou na město bez bariér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

S kočárkem Prahou, jak se každoroční akce v Žlutých lázních nazývá, představí široké veřejnosti formou zábavného programu stále přetrvávající obtíže především maminek s dětmi, které při cestování městem kromě bariér prostorových často překonávají i bariéry mezilidské. Minulý rok se při akci sešlo několik tisíc lidí a podařilo se zdolat i dosavadní rekord v počtu kočárků na jednom místě. Počet 1.205 kočárků chtějí letos organizátoři překonat.

„Cílem akce je upozornit na tyto problémy nejen vedení města, ale rovněž i širokou veřejnost. Stále jsme svědky situací, kdy kolemjdoucí bez nabídky pomoci míjejí maminku, která vynáší těžký kočárek do tramvaje, to se musí změnit," vysvětluje náměstek primátorky Petr Dolínek. „Jako člen městské rady pro oblast dopravy a bezbariérovosti jsem kromě osobní účasti na akci připraven vyjít požadavkům této akce maximálně vstříc a na základě společných jednání s organizátory realizovat v rámci městské dopravy konkrétní opatření," dodává.

S nutností dalšího odstraňování bariér ve veřejném prostoru souhlasí i radní pro školství a sociální oblast Irena Ropková: „Problémy nemají samozřejmě jen maminky s kočárky, ale rovněž i osoby zdravotně postižené a senioři. Věřím, že právě akce jako je tato, mohou mnoho lidí pohnout k větší ohleduplnosti nejen ve vozech veřejné dopravy, ale i všude jinde."

Akce se v Žlutých lázních koná již pošesté. Účastníkům se areál otevře v deset hodin a program končí o šesté hodině odpolední.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…