Navrhněte investici, město Chomutov ji zaplatí a zrealizuje

19.02.2017 13:46

Víte o místech, která by si podle vás zasloužila oživit, upravit či vylepšit? Navrhněte to městu, zapojte do něho další lidi a radnice váš projekt zaplatí a zrealizuje.

Navrhněte investici, město Chomutov ji zaplatí a zrealizuje
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Chomutov nově vyčlenil pět milionů korun na investice, které si navrhnou a vymyslí sami občané. „Dáváme lidem možnost změnit naše město tam, kde to podle nich bude nejdůležitější,“ říká k tomu náměstek primátora David Dinda.

Občané mohou přijít s návrhy, jejichž realizace nepřesáhne 600 tisíc korun. Projekty, které Chomutováci předloží, musí také odpovídat úředním regulím, jako je územní plán a další předpisy. S tím lidem poradí úředníci, jednotlivé návrhy se budou projednávat na veřejných setkáních. Ruské kolo na náměstí nebo robotickou lochnesku na Bandě pravděpodobně z rozpočtu města postavit možné nebude, ale jiné projekty určitě ano.

Poté, co návrhy projdou úředním posouzením, bude zřejmé, že je možné je zrealizovat, bude o nich hlasovat veřejnost. A dočkají se ty nápady, které dostanou nejvíce hlasů. „Navrhovatel si bude shánět podporu od ostatních lidí. Měl by tak přijít s nápadem, který nebude čistě v jeho zájmu, ale který pomůže širší komunitě,“ vysvětluje náměstek primátora David Dinda.

Hlasovat se bude přes systém D21, kdy každý zájemce dostane unikátní kód a bude mít k dispozici několik kladných a záporných hlasů. Ty rozdá jednotlivým nápadům podle svého uvážení. Hlasování je na programu v červnu letošního roku.

Návrhy je možné podávat již od 15. února a to do konce března. Všechny informace o projektu s názvem Společně tvoříme Chomutov najdete na stránce www.naschomutov.cz. Přes tento web je také možné podávat projekty online, případně si tam stáhnout formulář a návrh zaslat mailem nebo přinést osobně na podatelnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…