Nedostatek karet opencard Praze nehrozí, radní našli řešení

30.06.2012 13:41

Rada hlavního města Prahy schválila v souladu se zákonem o veřejných zakázkách vypsání zadávacího řízení na podlimitní veřejnou zakázku na dodávku čipových karet Opencard. Zároveň zrušila veřejnou zakázku na tři dodavatele nových karet vypsanou v říjnu loňského roku.

Nedostatek karet opencard Praze nehrozí, radní našli řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Ke zrušení v říjnu loňského roku vypsaného tendru se Rada rozhodla proto, že nebyl naplněn jeho původní smysl, tedy vybrat tři dodavatele,“ říká radní pro informatiku Eva Vorlíčková (TOP 09) a dodává: „Uzavřením smlouvy s více dodavateli jsme chtěli předejít případným výpadkům při výrobě a dodávkách karet za situace, kdy by byl jen jeden dodavatel.“

Do výběru se sice tehdy přihlásily tři subjekty, ale podle vyjádření radní Vorlíčkové zadávací podmínky splnily pouze dva. „S ohledem na současný stav zásob karet Opencard nezbytných pro řádný provoz a vzhledem k výsledku soutěže se Praha dostává do svízelné situace, kdy hrozí narušení kontinuity dodávek a provozu,“ komentuje nastalou situaci radní Vorlíčková.

Přestože zákon o veřejných zakázkách umožňuje zadavateli uzavřít rámcovou smlouvu i v případě, že podmínkám veřejné soutěže neodpovídal původním záměrům, rozhodla se Rada hlavního města k tomuto kroku nepřistoupit. „Takové řešení je pro Prahu v dané situaci nepřijatelné, a to především z důvodů nenaplnění požadavků na dosažení očekávaných ekonomických úspor a požadované míry zajištění kontinuity dodávek karet Opencard jako by tomu bylo v případě uzavření rámcové smlouvy s plným počtem uchazečů,“ uzavírá radní pro informatiku Eva Vorlíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…