Nepropásněte podzimní jazykové zkoušky ve Znojmě, termín registrace končí už v půlce září

21.08.2013 18:44

Na podzim budou pokračovat jazykové zkoušky dotované znojemskou radnicí. Přímo ve Znojmě proběhne 12. října další zkouška FCE za angličtiny a 15. října mohou premiérově získat studenti a absolventi zdarma Goethe Zertifikat z němčiny, a to na úrovních B1, B2 a C1. Ostatní mohou využít alespoň výrazně nižších cen za absolvování certifikátů, než jakou by platili v jiných městech.

Nepropásněte podzimní jazykové zkoušky ve Znojmě, termín registrace končí už v půlce září
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Schopnost domluvit se jiným než mateřským jazykem se stává jedním z klíčových faktorů životního úspěchu i životního stylu pro celou populaci bez ohledu na vzdělání,“ říká Petr Matějů z Centra pro výzkum veřejného mínění. Znalost cizího jazyka se navíc stává v řadě profesí na českém trhu nezbytností a jeho dobrá znalost je tak velikou konkurenční výhodou.

Vedení radnice proto přišlo na začátku roku s projektem Znojmo mluví anglicky, kdy se studentům a čerstvým absolventům proplácí úspěšně získané jazykové certifikáty z angličtiny a němčiny. „Chceme tímto motivovat mladé lidi, aby na sobě pracovali a zlepšili tak svoji situaci na trhu práce,“ vysvětluje starosta Vlastimil Gabrhel. Znalost jazyka není jen výsadou vysokoškoláků, ale díky dobré znalosti němčiny si v sousedním Rakousku mohou najít práci například řemeslníci, zedníci, pekaři nebo zdravotní sestry.

Jazykové certifikáty mohou zájemci získat přímo ve Znojmě. Na Soukromé vysoké škole ekonomické se budou konat zkoušky jak z angličtiny, tak z němčiny.

Škola nabízí také krátkodobý přípravný kurz seznamující s formou zkoušky, kde si zájemci mohou zkusit jednotlivé části zkoušky nanečisto. Tahákem je i tzv. mock speaking, kdy si zájemci před komisí vyzkouší ústní část zkoušky a budou tak vědět, na čem jsou. Na mock speaking, který je zdarma, je nutné se předem přihlásit. Termín je vyvěšen na stránkách www.svse.cz, kde zájemci najdou i další informace

Ti, co se rozhodnou zkoušku složit ve Znojmě, dostanou také výrazně výhodnější cenu, než pokud by zkoušku skládali jinde. Pokud tedy nespadá zájemce do skupiny studentů nebo absolventů, kterým město certifikát proplácí, může využít alespoň slevy, která se pohybuje ve stovkách korun. zp

Termíny pro zkoušky

AJ – 12. 10. 2013
NJ – 15. 10. 2013

Konec registrace

AJ – 10. 9. 2013
NJ – 23. 9. 2013

Víte, že…?

-        Více než tři čtvrtiny respondentů (77 %) si myslí, že zlepšení jazykových znalostí by mělo být politickou prioritou.
-        88 % Evropanů se domnívá, že znalost cizích jazyků je velmi užitečná.
-        Dvě třetiny Evropanů (67 %) uvádí angličtinu jako jeden ze dvou jazyků, které pro sebe považují za nejužitečnější.
-        Po angličtině jsou za nejužitečnější jazyky považovány němčina (17 %), francouzština (16 %), španělština (14 %) a čínština (6 %).
-        98 % Evropanů považuje znalost cizích jazyků za důležitou pro budoucnost svých dětí.
-        Oproti roku 2005 se v Česku počet lidí schopných hovořit nejméně jedním cizím jazykem snížil o 12 %, což je jeden z největších zaznamenaných poklesů v rámci celé EU.

Zdroj: průzkum Eurobarometr – Evropané a jazyky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…