Nová aplikace včas připomene čištění ulic. Webové stránky poradí s dopravou v Brně

28.04.2016 18:30

Kde jsou volné parkovací kapacity? Jak vytížené jsou právě nyní silnice v Brně? Jak si vyřídím povolení pro parkování v centru města? Kde mohu nahlásit poškozenou komunikaci nebo nefunkční semafor? Na tyto a mnoho dalších otázek odpoví řidičům nový a přehledný web Brněnských komunikací, které tato akciová společnost města Brna tento týden představila. Řidičům pomůže i aplikace připomínající hrozící odtah.

Nová aplikace včas připomene čištění ulic. Webové stránky poradí s dopravou v Brně
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Vypracovali jsme seznam dotazů, se kterými se na nás občané obrací. Ve většině případů se týkají např. seřízení semaforů na křižovatkách, výtluků ve vozovce či poškozených dopravních značek,“ řekl generální ředitel společnosti Brněnské komunikace Luděk Borový.

Nový web www.bkom.cz  je přizpůsoben i tabletům a mobilním telefonům, řidiči tak mohou potřebné údaje o situaci ve městě zjistit kdekoliv. „Jsem velice rád, že se nám podařilo tento nový web odpovídající současným technickým požadavkům připravit a spustit,“ zhodnotil náměstek brněnského primátora pro dopravu Richard Mrázek.

Do zkušebního provozu se nyní připravuje také další novinka, která řidičům v Brně usnadní život a ušetří peníze. Nová bezplatná aplikace do mobilních telefonu (s operačními systémy Android i iOS) řidičům ukáže, kde se chystá blokové čištění – tedy kde kvůli úklidu ulic nesmí parkovat. Těm, kteří se do aplikace přihlásí a zadají si lokality, které je zajímají, pak aplikace bude posílat upozornění vždy týden, den a hodinu před hrozícím odtahem vozidla.

Po podobné aplikaci už dlouho volali jak starostové městských částí, tak řidiči. Novinka by měla být v pilotním provozu během několika týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…