Nové sociální bydlení v Doksech otevře hejtman se starostkou města

14.03.2016 16:23 | Zprávy

Dne 21. 3. 2016 ve 14 hodin bude v Doksech za účasti hejtmana Martina Půty a starostky města Doksy slavnostně otevřen objekt se sociálními byty.

Nové sociální bydlení v Doksech otevře hejtman se starostkou města
Foto: commons.wikimedia.org/JirkaSv
Popisek: Doksy

Město Doksy dokončilo rekonstrukci bývalého pivovaru v Nerudově ulici v Doksech a opravený objekt bude nyní sloužit lidem v obtížné sociální situaci k důstojnému bydlení.

Celý objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí včetně zateplení. Náklady na rekonstrukci dosáhly 8,6 mil Kč, část nákladů pokryje dotace z OPŽP na zateplení budovy, která je nejméně 1,3 mil. Kč. „V objektu byly v minulosti 3 pokoje, které sloužily jako ubytovna a jeden obecní byt nízké kategorie, ostatní prostory byly neefektivně využité a celý objekt měl velmi nehospodárný provoz, na druhou stranu byla stále větší poptávka po bytech od těch, kteří se ocitli v obtížné životní situaci“, říká starostka Doks   Ing. Eva Burešová a dodává: „Rekonstruovaná budova disponuje 8 malometrážními byty o výměře   27-57 m2, společnými prostorami jako sušárna či kolárna a třemi pokoji se společnou kuchyňkou a sociálním zařízením pro rychlou pomoc lidem v nouzi“.

Nedílnou součástí konceptu prostupného bydlení je spolupráce se sociálními pracovnicemi Městského úřadu při řešení sociální a bytové situace klientů. „Nájemní smlouvy budou uzavírány na dobu určitou a v případě potřeby prodlužovány. V bytech nejdéle na 2 roky, v pokojích ubytovny   na 3 měsíce“, informuje Ing. Blanka Krajníková, terénní sociální pracovnice Městského úřadu, která bude s nájemci sociálních bytů po celou dobu pracovat na získání dlouhodobého vhodného ubytování na volném realitním trhu. Ubytování v „Nerudovce“ tak nyní zájemcům umožní opustit nevyhovující ubytování a využít příležitosti získat kvalitnější bydlení. Podmínkou samozřejmě je řádné hrazení nájemného a plné respektování domovního řádu objektu. Město už nyní ví, že zájemců o ubytování v nově zrekonstruovaném objektu je více, než kolik je bytů a nájemce si tak bude vybírat. Kritéria výběru schválila rada města taková, aby šanci dostali především ti, u kterých podpora splní svůj účel.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

7:17 Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

Poté co byla v dubnu otevřena nová lávka u Kozlovky na Benešově třídě, bude město pokračovat ve zvel…