Novoborská radnice hostila setkání sklářů s ministrem

16.01.2016 9:30

Zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu v čele s ministrem Janem Mládkem se v úterý 12. ledna na novoborské radnici sešli s představiteli firem, které jsou členy spolku Český a moravský sklářský klastr. Ten má za cíl vytvořit širokou platformu pro rozvoj a propagaci sklářství a bižuterního průmyslu. Tohoto setkání se účastnil i starosta města Jaromír Dvořák.

Novoborská radnice hostila setkání sklářů s ministrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starosta Nového Boru Jaromír Dvořák

Starosta Nového Boru v úvodu schůzky sdělil, že sklářství je nedílnou součástí života města a je neodmyslitelně spjato s historií regionu a jeho podporu tak vnímá pozitivně. Na jeho slova poté navázal Dalibor Šilhavý, člen výboru spolku, který přítomným představil jeho vizi a cíl.

„Smyslem klastru je vytvořit efektivní a dynamickou platformu v rámci českého a moravského sklářství, která nabídne interaktivní prostor pro firmy, odborně-vědecká pracoviště a školy společně s podpůrnými, dodavatelskými, výzkumnými a doplňkovými institucemi. Základní a hlavní činností klastru je podpora a rozvoj tohoto odvětví v jednotlivých regionech České republiky a v zahraničí. Chceme v horizontu deseti let posílit prestiž českého sklářství a docílit toho, aby české sklářství zvýšilo svoji konkurenceschopnost a dostalo se na prestižní pozice u nás doma i v zahraničí,“ přiblížil Dalibor Šilhavý a zároveň dodal, že jednou z priorit je podpora vědy, inovací a výzkumu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…