Nový Bor: Cyklisté mají novou cyklostezku Svaté Zdislavy

12.05.2017 20:40

Desítky cyklistů, bruslařů ale i pěších si v sobotu 6. května oficiálně vyzkoušely novou cyklostezku sv. Zdislavy. Její první tříkilometrový úsek z Nového Boru do Svoru slavnostně otevřel krajský ředitel Lesů ČR z Liberce Ludvík Řičář, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák, starostka Svoru Kateřina Jonáková a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Nový Bor: Cyklisté mají novou cyklostezku Svaté Zdislavy
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Investorem první části cyklostezky byl státní podnik Lesy ČR, který ji vybudoval za 13 milionů korun. Vede po bývalé silnici, která sloužila jako část lesní dopravní infrastruktury mezi Novým Borem a Svorem. „Pomůže odvést cyklisty z frekventované silnice I/13 a I/9 mezi Libercem a Děčínem. Sloužit bude výletníkům, využívat ji mohou ale denně cyklisté na cesty do práce nebo do škol mezi oběma obcemi. Využije ji také lesní technika při naší hospodářské činnosti,“ řekl krajský ředitel Lesů ČR Luděk Řičář.

Na projektu se podílejí obce Nový Bor, Svor, Cvikov, Kunratice u Cvikova, Velký Valtinov, Jablonné v Podještědí a Rynoltice. Další úsek povede ze Svoru do Jablonného v Podještědí. Po dokončení by cyklostezka měla měřit 38 km a v budoucnu má navázat na cyklomagistrálu Ploučnice, Odra-Nisa i na cyklostezku Varhany.

Starosta Nového Boru ve své řeči připomněl otevření cyklostezky z Nového Boru do Sloupu v Čechách před třemi lety. „Teď je díky pomoci Lesů ČR vybudovaná cyklostezka do Svoru. Abychom kruh uzavřeli, Nový Bor intenzivně připravuje další cyklostezku do České Lípy,“ uvedl Jaromír Dvořák. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…