Nový Bor: Dělníci pracují na mostě v ulici B. Egermanna i během víkendu

01.08.2021 8:35

V Novém Boru začaly práce na stavbě nového mostu v ulici B. Egermanna. Dělníci firmy SANAP, která získala zakázku na stavbu za zhruba 6,2 milionů korun, stihli již během prvních dnů odstranit stávající mostovku a dále pokračují v ubourávání kamenných a železobetonových opěr mostu.

Nový Bor: Dělníci pracují na mostě v ulici B. Egermanna i během víkendu
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Z důvodu časové náročnosti výstavby nového mostu probíhají práce i během víkendových dnů,“ sdělil vedoucí odboru rozvoje města Jan Toms s tím, že stavba by měla být dokončena do konce letošního listopadu. 

Demolice stávajícího a výstavba zcela nového mostu na jedné z hlavních dopravních tepen ve městě je nutná kvůli havarijnímu stavu mostní konstrukce, kterou odhalila pravidelná prohlídka v roce 2018 a na jejímž základě se musela tehdy uzavřít část pro pěší.

Město Nový Bor letos v zimě vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele stavby. V opakovaném výběrovém řízení, kdy původně vítězné firmy neposkytly finální součinnost při podpisu smlouvy, zakázku získala společnost SANAP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…