Nový Bor: Josef Šrámek v plné síle oslavil 100 let

18.10.2022 11:38 | Tisková zpráva

Obdivuhodný životní elán má Josef Šrámek z Nového Boru, který v pondělí 17. října oslavil 100 let. Dlouholetý funkcionář oddílu místních orientačních běžců nedokáže jen tak sedět v křesle. Dodnes je zcela soběstačný, srší energií, dobrou náladou a chlubí se výbornou pamětí.

Nový Bor: Josef Šrámek v plné síle oslavil 100 let
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Josef Šrámek se narodil u Jaroměře, v Novém Boru zakotvil po 2. světové válce. Na město nedá dopustit, k srdci mu přirostly okolní kopce. Jeho velkým přáním je ještě vyjít na Klíč. V kondici ho udržují pravidelné procházky, při nichž dokonce kontroluje průběh staveb, které probíhají v okolí jeho bydliště. „Chci vidět, jaké dělají pokroky. Oni mě už chlapi znají,“ smál se Josef Šrámek.

K dlouhé řadě gratulantů se připojil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák a místostarostka Stanislava Silná. „Panu Šrámkovi přeji především zdraví a hodně radosti. Vitalitu a pozitivní pohled na svět by mu mohli mnozí mladší závidět,“ řekl Jaromír Dvořák. Společně s nimi Josef Šrámek zavzpomínal na nucené pracovní nasazení během II. světové války, zaměstnání v Jednotě, kde pracoval po několik desetiletí, působení v oddíle orientačních běžců ale třeba i na společné známé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…