Nový Bor: Josef Šrámek v plné síle oslavil 100 let

18.10.2022 11:38 | Tisková zpráva

Obdivuhodný životní elán má Josef Šrámek z Nového Boru, který v pondělí 17. října oslavil 100 let. Dlouholetý funkcionář oddílu místních orientačních běžců nedokáže jen tak sedět v křesle. Dodnes je zcela soběstačný, srší energií, dobrou náladou a chlubí se výbornou pamětí.

Nový Bor: Josef Šrámek v plné síle oslavil 100 let
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Josef Šrámek se narodil u Jaroměře, v Novém Boru zakotvil po 2. světové válce. Na město nedá dopustit, k srdci mu přirostly okolní kopce. Jeho velkým přáním je ještě vyjít na Klíč. V kondici ho udržují pravidelné procházky, při nichž dokonce kontroluje průběh staveb, které probíhají v okolí jeho bydliště. „Chci vidět, jaké dělají pokroky. Oni mě už chlapi znají,“ smál se Josef Šrámek.

K dlouhé řadě gratulantů se připojil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák a místostarostka Stanislava Silná. „Panu Šrámkovi přeji především zdraví a hodně radosti. Vitalitu a pozitivní pohled na svět by mu mohli mnozí mladší závidět,“ řekl Jaromír Dvořák. Společně s nimi Josef Šrámek zavzpomínal na nucené pracovní nasazení během II. světové války, zaměstnání v Jednotě, kde pracoval po několik desetiletí, působení v oddíle orientačních běžců ale třeba i na společné známé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…