Nový Bor: Kultura se vrací. Kino a Sklářské muzeum obnovují provoz

10.05.2020 9:37

Po vynucené přestávce způsobené epidemií koronaviru se pro diváky znovu otevře od 11. května Městské kino v Novém Boru. O den později přivítá první návštěvníky rovněž Sklářské muzeum.

Nový Bor: Kultura se vrací. Kino a Sklářské muzeum obnovují provoz
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Městské kino začne promítat sice s omezeným počtem sedadel, kdy kapacita bude 68 míst, a za zpřísněných hygienických podmínek, zato ale s cenou vstupenky za sympatických sto korun. Pro první dny kino do programu zařadilo české filmy, včetně dokumentu o sexuálních lovcích dětí na internetu V síti, nebo úspěšnou animovanou pohádku pro celou rodinu Frčíme. Forma týdenních programů bude do konce května.

Pokladna kina bude otevřená půl hodiny před začátkem každého představení, přesto vedení kina prosí, aby lidé dali přednost nákupu vstupenek přes webové stránky www.kulturanb.cz/kino. Vstupenku není třeba tisknout, stačí ji ukázat v mobilu.

V upraveném režimu bude možné od úterý 12. května navštívit Sklářské muzeum v Novém Boru. To bude mít do konce května otevřeno denně kromě pondělí od 10:00 do 16:00 hodin. Sklářské muzeum láká návštěvníky na novou výstavu Sklo Vladimíra Kleina k jeho životnímu jubileu. Stálou expozici rozšířily nové exponáty, mezi nimi je například exponát roku 2020 Tentaculum Karolíny Kopřivové, který byl vytvořený během IGS 2018. Rovněž je doplněný sortiment v muzejní prodejně.

O víkendu 16. a 17. května bude možné navštívit Sklářské muzeum zdarma v rámci Mezinárodního dne muzeí, který připadá na 18. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…