Nový Bor: Město plánuje převzít bezplatně Sokolovnu, chce ji opravit

22.10.2021 10:13

Město Nový Bor chce v nejbližší době převzít od TJ Jiskra sportovní areál Sokolovny a investovat první miliony korun do opravy hlavní budovy, aby ji dostalo do lepšího stavu.

Nový Bor: Město plánuje převzít bezplatně Sokolovnu, chce ji opravit
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Součástí balíčku jsou i tři pozemky v lokalitě za novoborskou poliklinikou, kde by mohl vyrůst bytový dům a vzniknout relaxační zóna. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí

Zastupitelé města již bezúplatný převod schválili, posvětit ho musí ještě valná hromada sportovní organizace.

Sportovní areál Sokolovny s tělocvičnou, posilovnou, hernou stolního tenisu, kuželnou, volejbalovými, nohejbalovými a tenisovými kurty o výměře 7361 m² má zájem město získat do svého majetku co nejdříve. „S ohledem na jeho stav je důvod jasný. Město je stabilní vlastník, navíc má peníze na nutné opravy, nebo může potřebné prostředky sehnat. TJ Jiskra velké finanční možnosti nemá,“ vysvětlil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Za posledních deset let investovala organizace, které město každoročně posílá zhruba 1,5 milionu korun na provoz sportovišť, do oprav Sokolovny tři miliony korun. Její roční provoz pak vyjde zhruba na 400 tisíc korun.

Město plánuje, že by už příští rok investovalo zhruba 9 milionů korun do rekonstrukce střechy hlavního objektu, která je v havarijním stavu. Současně s tím se bude hledat optimální model provozu areálu a možnosti financování celkové rekonstrukce prostřednictvím dotace. „Jednou z variant je, že by Sokolovna sloužila jako spolkový dům, kde by zájmová sdružení ve městě získala potřebné zázemí, která jim chybí. Tělocvičnu bychom mohli využívat po rekonstrukci jako společenský sál, který město nemá. Sál by mohl sloužit pro sportovní aktivity seniorů nebo matek s dětmi,“ nastínil možnosti Jaromír Dvořák s tím, že konečnému rozhodnutí bude předcházet široká diskuse.

Než se definitivně rozhodne, spravovala by Sokolovnu nadále TJ Jiskra za symbolickou korunu ročně.

Vedle toho chce město od sportovní organizace bezplatně převzít tři pozemky o výměře téměř 3 tisíce m² za poliklinikou, které sousedí s městskými pozemky. „Jejich scelením bychom získali zajímavý prostor od polikliniky po Černou uličku a parčíkem u Tržního náměstí. Považujeme jej za vhodný pro výstavbu bytového domu a vytvoření městské relaxační plochy v návaznosti na parčík a vodní plochu za poliklinikou,“ doplnil Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…