Nový Bor: Nová cyklostezka propojí město s Radvancem

26.08.2020 14:05

Frekventovaná cyklostezka z Nového Boru do Sloupu v Čechách se rozroste o další úseky. Ty propojí Nový Bor s Radvancem a Radvanec se Sloupem v Čechách. V plánu je rovněž vybudování propojení ze sídliště Rumburských hrdinů na cyklostezku do Sloupu přes bývalý cyklistický areál.

Nový Bor: Nová cyklostezka propojí město s Radvancem
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Na žádost obce Radvanec jsme souhlasili s tím, že dojde k výstavbě cyklostezky mezi Novým Borem a Radvancem v našem katastru. Pomůže nám to zlepšit neutěšenou dopravní situaci u Lesního hřbitova a bývalé sklárny Zahn,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák s tím, že nový úsek by měl primárně zajistit bezpečnost chodců a cyklistů v této lokalitě a zároveň rozšířit parkovací místa v ulici Rumburských hrdinů. 

„U sklárny Zahn vznikne přechod pro chodce, který tu chybí. Vybudují se rovněž dvě autobusové zastávky, aby autobusy nezastavovaly přímo na komunikaci jako je tomu v současnosti,“ upřesnil vedoucí odboru rozvoje města Jan Toms.

Obdobný problém s bezpečností chodců a cyklistů řešil sousední Radvanec. „Před časem jsme proto vybudovali chodník kolem Radvance a v druhé etapě jsme v létě zahájili stavbu chodníku pro pěší a cyklisty do Sloupu v Čechách,“ uvedl starosta Radvance Petr Ullrich.

Nyní na náklady obce Radvanec probíhají projektové práce, aby byla jasná částka za propojení mezi Novým Borem a Radvancem. S financováním samotné stavby, která má být zahájená v roce 2022, by měla pomoci dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…