Nový Bor: Ocenění Pečovatelka roku 2019 putovalo i k nám

21.10.2019 20:32

Oceněním Pečovatelka roku 2019 Libereckého kraje se může pyšnit Simona Krejčová ze Sociálních služeb města Nový Bor. Ta pečuje o druhé již šestadvacet let. Začínala jako dobrovolná pečovatelka, poté začala pracovat jak pečovatelka z povolání.

Nový Bor: Ocenění Pečovatelka roku 2019 putovalo i k nám
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Všichni v životě překonáváme nejrůznější obtíže a problémy. A jsme pak rádi, když máme ve svém okolí někoho, kdo poradí a je nám oporou. V tom je smysl naší práce, rodiny i naši klienti vidí, že ve své životní situaci nejsou samy, jsme tu my, abychom jim ulehčili a pomohli,“ zhodnotila svoji práci Simona Krejčová s tím, že i přes náročnost profese ji práce v sociálních službách pořád baví a naplňuje. „Hodně pomáhá, že máme výborný kolektiv, velkou motivací je také pozitivní zpětná vazba od našich klientů,“ doplnila.

Její úspěch potěšil ředitele městských sociálních služeb Daniela Nerada. „Zakázali jsme jí dát výpověď,“ řekl s nadsázkou a vážněji už dodal: „Práce pečovatelek je fyzicky a psychicky velmi náročná, navíc je bohužel finančně nedoceněná. Přesto je Simona neustále pozitivně naladěná a velmi empatická, což je pro naše klienty, s nimiž denně pracuje, velmi důležité. Je velký profesionál.“

Simoně Krejčové k úspěchu pogratuloval také starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. „Jako jedni z mála jsme si už před lety uvědomili, že chceme-li mít kvalitní sociální služby, musíme je koordinovat. Proto se nám na území města služby nepřekrývají a mohou mít tak široký rozsah. Pokryjeme rodiny s dětmi, seniory, handicapované, sociálně slabé, lidi se závislostmi a mnohé další. Vytvořit tak profesionální systém, který je v rámci kraje i republiky ojedinělý, by nebylo možné bez obětavosti, lidskosti a profesionality lidí, kteří v sociálních službách pracují. A za to právem získávají ocenění a patří jim velké poděkování,“ řekl Jaromír Dvořák. 

Ve třetím ročníku soutěže Pečovatelka roku 2019, kterou vyhlašuje Liberecký kraj, nominují organizace, poskytující sociální služby v celém kraji, pracovnice v sociálních službách, pečovatelky a osobní asistentky. Letos si ocenění převzalo celkem osm žen a dva muži v sobotu 12. října během oslav Mezinárodního dne seniorů v libereckých Lidových sadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…