Nový Bor: Oslavy 100. výročí vzniku samostatného Československa

24.10.2018 10:46

Město Nový Bor si dovoluje pozvat veřejnost na oslavy 100. výročí vzniku samostatného Československa, které proběhnou v neděli 28. října 2018.

Nový Bor: Oslavy 100. výročí vzniku samostatného Československa
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

U příležitosti výročí se bude konat od 10:00 hodin slavnostní bohoslužba v kostele sv. Ducha v Arnultovicích. Po jejím ukončení představitelé města za účasti zástupců městské policie, dobrovolných hasičů, Aktivních záloh ČR a novoborských skautů položí květiny u památníku obětem 1. světové války v Arnultovicích.

Další vzpomínkový akt proběhne od 14:00 hodin u pomníku T. G. Masaryka u ZŠ U Lesa, kde jej doprovodí svým vystoupením učitelé základní umělecké školy.

Významnou historickou událost si veřejnost připomene také večerním koncertem v městském divadle. Letošní koncert bude současně vyvrcholením sedmnáctého ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Ke slavnostní atmosféře přispějí mimořádné osobnosti české klasické hudební scény. Oslavy 100. výročí vzniku samostatného státu svedou dohromady našeho bezesporu nejúspěšnějšího klavíristu Lukáše Vondráčka a nejúspěšnější kvartet Pavel Haas Quartet.  Vstupenky na koncert bylo možno zakoupit pouze v rezervačním systému MHF Lípa Musica, jak jsme informovali již v době zahájení předprodeje.

U příležitosti oslav město Nový Bor vydalo knihu historických fotografií „Nový Bor v letech první Československé republiky 1918-1938“. Prvních dvacet let existence samostatného státu dokumentují pohlednice, fotografie i písemný materiál.

Kniha vznikla zejména přičiněním městského patriota a historika PhDr. Vladislava Jindry a také díky sběratelům a majitelům pohlednic a fotografií, kteří tyto vzácné materiály darem poskytli městu Nový Bor k publikování. Společnou snahou autorů bylo vybrat do publikace materiály, se kterými neměla veřejnost dosud příležitost k seznámení.

Slavnostní křest nové knihy proběhne v úterý 13. listopadu 2018 od 17:00 hodin v Navrátilově síni (T. G. Masaryka 45).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.