Nový Bor: Ve městě jsou další kontejnery na sběr kovů a skla

26.07.2021 20:32

Město Nový Bor rozšířilo počet míst, kam mohou lidé odevzdávat vytříděné kovové obaly a bílé sklo. Šedých kontejnerů je tak nově ve městě a jeho částech rozmístěno 20 a na bílé sklo 23.

Nový Bor: Ve městě jsou další kontejnery na sběr kovů a skla
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

O nádoby na kov a bílé sklo se rozrostla kontejnerová stání v ulicích Ke Koupališti (kov + bílé sklo), Skalická (bílé sklo), Hřebenka (kov + bílé sklo), Lázeňská (kov + bílé sklo), Machová – Sadová (bílé sklo), Sv. Čecha (kov). Nádoby na kov jsou také nově v Janově (sklad CO), v Bukovanech a v Pihelu (kontejnerová stání u bytovek a u nádrže). Mapu přesného rozmístění nových nádob na kovový odpad a bílé sklo najdete ZDE. (Umístění stávajících kontejnerů je dostupné ZDE)

Do šedých kontejnerů patří hliníkové i železné plechovky od nápojů a potravin, kovová víčka nebo zátky, alobal a další kovové drobnosti z domácnosti, jako jsou kancelářské svorky, drátěná ramínka, staré klíče nebo tuby. Kvůli minimalizaci objemu odpadů je vhodné například plechovky před vhozením sešlápnout, jak je zvykem u plastových lahví. Do separačních nádob naopak nepatří tlakové obaly od kosmetiky, sprejů nebo přenosných cestovních vařičů, protože hrozí jejich vznícení. Zákaz platí i pro nádoby a obaly od motorových olejů, benzinu, barev a dalších chemických nebo nebezpečných látek.  

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…