Nový Bor: Zástupci spolků se setkali s vedením města

14.02.2017 17:06

Granty na podporu činnosti, výměna zkušeností a nabídka na spolupráci nebo pomoc byly hlavními tématy tradičního setkání zástupců novoborských spolků, sdružení a organizací s vedením města a pracovnicemi odboru školství, kultury a sportu. Ti se společně schází pravidelně jednou ročně, aby zhodnotili jak uplynulé období, tak i představili své plány.

Nový Bor: Zástupci spolků se setkali s vedením města
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

V úvodním slovu starosta Jaromír Dvořák zdůraznil, jak jsou spolky pro život ve městě důležité. „Všichni občané, kteří jsou jejich členy, pomáhají vytvářet kvalitní, příjemný a spokojený život v Novém Boru, jsou chloubou našeho města a jejich činnosti si velmi vážíme,“ sdělil Jaromír Dvořák s tím, že by město chtělo výrazněji podpořit seniory, jejichž počet výrazně narůstá. „To ale neznamená, že zapomeneme na ostatní organizace,“ zdůraznil.

Následně zástupce církevních organizací, seniorů, zdravotně postižených, Klubu českých turistů a sportovních oddílů seznámil s grantovou politikou města. Na ní je v rozpočtu vyčleněno pro letošní rok zhruba 4,5 milionu korun. „Snažíme se podpořit spolky také jinými cestami jako je například spolupořadatelství při akcích,“ doplnil Jaromír Dvořák.

Jak a kde žádat o granty na činnost, akce a provoz, co musí zájemci doložit, podrobně vysvětlila Petruše Matoušková z odboru školství, která má městské dotace na starosti. Zároveň připomněla, že informace a potřebné formuláře najdou zájemci na webových stránkách města. Na ní navázala místostarostka Stanislava Silná, která doporučila využít na financování činnosti také dotace poskytované Libereckým krajem. „Má grantové fondy na sport, kulturu, jednorázové akce ale třeba i rekondiční, pobytové a preventivní akce,“ uvedla Stanislava Silná.

Vedoucí odboru školství Alena Forgáčová představila jak tradiční akce, tak i nové aktivity v souvislosti s letošním 260. výročím povýšení Nového Boru na město, jež chystá město pro širokou veřejnost. Stanislava Silná avizovala, že v roce 2018 uplyne 50 let od navázání partnerství s francouzským městem Aniche. „Při té příležitosti hledáme pamětníky, kteří stáli u zrodu přátelství, aby se s námi podělili o vzpomínky do připravované kroniky přátelství,“ vyzvala Stanislava Silná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…