Nový Bor přepsal historii Cen Ď

03.04.2017 10:05

Strom splněných přání, jehož prostřednictvím už 19 let dělá radost o Vánocích dětem z dětských domovů a kojeneckých ústavů, vynesl Květoslavě Pěčkové krajskou Cenu Ď. Její udílení proběhlo ve čtvrtek v Navrátilově sále v Novém Boru. Součástí slavnostního večera bylo rovněž předání speciální, městské, Ceny Ď. Ocenění získali hned dva lidé. Radovan Novotný za záchranu novoborského kina a rozvoj kultury a Zdeňka Bittnerová za podporu a propagaci sportu ve městě.

Nový Bor přepsal historii Cen Ď
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Je to poprvé v sedmnáctileté historii Cen Ď, kdy byly udělené dvě městské ceny. Je to rarita, kterou si ale Nový Bor zaslouží jak za organizační a morální podporu projektu, ale také za velkou energii a vstřícnost, kterou do něj vkládá,“ předeslal duchovní otec projektu Cen Ď Richard Langer.

Cena Ď je celostátní projekt, jehož smyslem je veřejné poděkování mecenášům, dobrodincům i „obyčejným“ lidem za obětavou a nezištnou pomoc druhým, kteří přispívají k rozvoji občanské společnosti. Nový Bor se do projektu zapojil v roce 2011, v následujícím ročníku se stal generálním partnerem za Liberecký kraj. Z tohoto titulu může město nominovat místní dobrodince na speciální městskou cenu.

„Ač jsme malé město, je u nás řada lidí, kteří si zaslouží veřejné poděkovat za to, co dělají pro ostatní. Na radnici se nám často střetává boj o podporu mezi sportem a kulturou. Jedna část obyvatel dává přednost sportu, druhá raději čas věnuje kultuře. Obě ale obohacují náš život, proto jsme se letos rozhodli ocenit osobnost z oblasti kultury a osobnost novoborského sportu. Jsou to lidé, jejichž práce pro ostatní přesahuje naše bytí,“ vysvětlil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…