Nový Jičín: Cedule při vjezdu informují o partnerských městech

01.03.2017 6:33

Řidiči, kteří teď přijíždí z různých směrů do města, mohou zaregistrovat nové cedule na sloupech veřejného osvětlení. Ty stručně informují o tom, že Nový Jičín má navázáno přátelství se šesti městy z 5 evropských zemí.

Nový Jičín: Cedule při vjezdu informují o partnerských městech
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Původní návrh umístit cedule na silnicích I. tříd se z důvodu bezpečnosti provozu zamítl. Náhradním řešením se stalo umístění cedulí při vjezdech do města na sloupy veřejného osvětlení. Jedná se o 7 cedulí ve směru od Valašského Meziříčí, Frenštátu pod Radhoštěm, Kopřivnice, Ostravy, Šenova u NJ a Starého Jičína (Loučka a Bocheta).

Vzhledem k umístění bylo zvoleno jednoduché grafické provedení, a to název partnerského města se státní vlajkou daného státu na bílém podkladu. Partnerská města jsou seřazena dle počátku vzájemné spolupráce.  Cedule o rozměrech 100 x 65 cm jsou opatřeny jednostranným polepem a jsou vsazeny do nosného rámu s bočním uchycením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…