Nový Jičín: Domovinka a Pohoda otevírají dveře veřejnosti

16.11.2018 8:36

ProSenior Nový Jičín v pátek 16. listopadu od 9:00 do 15:00 hodin zpřístupní veřejnosti denní stacionář Domovinka a odlehčovací službu Pohoda.

Nový Jičín: Domovinka a Pohoda otevírají dveře veřejnosti
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Návštěvníci zařízení se tak mohou seznámit nejen s náplní služeb určených seniorům, ale mohou si také různé činnosti vyzkoušet a nakonec mohou i otestovat, jak dobře znají potřeby a přání svých blízkých.

„Na Dnu otevřených dveří si návštěvníci mohou zkusit pohybové hry pro starší občany, motorická cvičení, ale třeba se i zapojit do pečení moučníku. V rozhodování jim hodně pomůže i testík na téma, jak dobře se známe. Odpovědi rodinných příslušníků na místě porovnáme se skutečností a vyhodnotíme,“ uvedla Alice Hynčicová, vedoucí příspěvkové organizace města ProSenior Nový Jičín.

Odlehčovací službu Pohoda mohou využít lidé, kteří o někoho doma pečují a z nějakého důvodu se o něj krátkodobě nemohou postarat. Pracovníci Pohody se věnují klientům 24 hodin denně. Stacionář Domovinka zajišťuje program, dohled a péči seniorům, kteří jsou částečně odkázání na pomoc druhé osoby v době, kdy jsou v jejich rodinní příslušníci v zaměstnání.

„Abychom předešli obavám ze strany zájemců o naše služby, ale i pečujících osob, nabízíme den pobytu v Domovince na zkoušku. Tento den je zdarma,“ doplnila Hynčicová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…