Nový Jičín: Město zakoupilo policistům záchranářské sady s defibrilátory

06.03.2016 11:38

Dva externí defibrilátory doplněné i o dětské elektrody a dva záchranářské kufry věnovalo novojičínským policistům město Nový Jičín.

Nový Jičín: Město zakoupilo policistům záchranářské sady s defibrilátory
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Jednu záchranářkou sadu s přístrojem, který je schopný elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce, získali i zdejší strážníci. Toto vybavení umožní policistům a strážníkům, kteří jsou často na místě činu nebo u nebezpečných situací jako první, poskytnout první pomoc člověku v ohrožení života. Město za tři záchranářské sady zaplatilo 90 tisíc korun.

„I při vědomí hodnoty daru, a to ne jen té finanční, bych si přál, aby defibrilátor policisté museli používat co nejméně. A pokud s ním budou pracovat, tak aby jejich pomoc byla vždy úspěšná a na konci zákroku byl zachráněný lidský život,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák. Záchranářské sady pro policii převzal vedoucí Územního odboru PČR Nový Jičín Miloslav Steiner.

„Tímto darem přispěje město k cílené bezpečnostní krizové prevenci svých občanů. Zařízení bude trvalým vybavením policejních vozidel prvosledových hlídek, které svými dojezdovými časy jsou na místech oznámení nejdříve,“ uvedl Steiner a připomněl dva loňské zásahy novojičínských policistů. „Policisté dopravní služby a obvodního oddělení prováděli nepřímou masáž srdce mužům, kteří měli na ulici náhlou srdeční příhodu. Získané zařízení tak dává větší jistotu právě v těchto případech,“ zdůraznil.

Automatizované externí defibrilátory, které město zakoupilo, jsou určené pro širokou veřejnost. „Přístroj, který slouží k obnovení normálního srdečního rytmu, dokonce obsluhu hlasově navádí, co má dělat. Sám vyhodnocuje, zda je vhodný okamžik pro vytvoření výboje. Navíc jsme všichni byli proškoleni pracovníkem záchranné služby,“ vysvětlil ředitel novojičínské městské policie Jiří Klein.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…