Nový Jičín: Parta nadšenců otevřela workoutové hřiště

14.05.2017 6:33

Parta nadšenců v sobotu 13. května otevřela nové workoutové hřiště v Novém Jičíně, které vzniklo v parku pod gymnáziem.

Nový Jičín: Parta nadšenců otevřela workoutové hřiště
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Stavba byla dokončena již v prosinci loňského roku, ale až letos na jaře se dodělávaly terénní úpravy a okolí sportoviště se osázelo trávou. Na sportovišti pod širým nebem si veřejnost může zacvičit na hrazdě, bradlech, horizontálních žebřících, šikmé lavici a jiných konstrukcích. Město za hřiště zaplatilo 450 tisíc korun.

„Workout má řadu výhod. Na rozdíl od posilovny lidé cvičí na čerstvém vzduchu, protahují si celé tělo, ne jen nějakou část, a hlavně je to zadarmo,“ řekl Tomáš Závada, jeden z členů skupinky mladých lidí Workout Nový Jičín, která veřejnosti předvedla cviky, které lze na konstrukcích provádět. „Jsme parta kamarádů, známe se převážně ze školy, a na tomto druhu cvičení se nám líbí, že člověk pracuje s vlastní vahou, a kromě rozvoje síly je kladen důraz i na vytrvalost,“ dodal Závada.

A stejná parta sportovců stála už i u samé myšlenky na vybudování takovéhoto sportoviště ve městě. "Nápad postavit v Novém Jičíně workoutové hřiště se poprvé objevil na webu www.napadypronovyjicin.cz, kam jej umístila skupina nadšenců, která jezdila cvičit na podobná hřiště do okolních měst a obcí. Se zástupci iniciativy jsme se několikrát sešli a jim se podařilo přesvědčit nás o tom, že takové hřiště bude pro Nový Jičín přínosem. Je sympatické, že mladí lidé mají chuť dělat něco pro své zdraví, je to i forma protidrogové prevence,“ řekl místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…