Nový Jičín: Ředitelství silnic a dálnic chystá rekonstrukci kruháčů

26.02.2019 8:36

V Novém Jičíně by se mělo začít opravovat všech pět okružních křižovatek na hlavním průtahu městem. Ředitelství silnic a dálnic České republiky avizovalo, že by chtělo práce zahájit už ve druhé polovině března a trvat by měly měsíc.

Nový Jičín: Ředitelství silnic a dálnic chystá rekonstrukci kruháčů
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Rekonstrukce se dotkne kruhových objezdů na silnici 1/57, a také vozovky v úseku od křižovatky ulic Přemyslovců a Jeremenkova po křižovatku ulic Zborovská, K. Kryla a Máchova. Práce mají být rozděleny do dvou etap a vyžádají si úplné uzavření opravovaného úseku.

Jako první by se měly uzavřít okružní křižovatky číslo 3, 4 a 5 (počítáno od obchodního centra Tabačka). Tato etapa by měla trvat asi dva týdny. Po ní se začnou opravovat kruhové objezdy číslo 1 a 2. „Zhotovitelská firma bude provádět odfrézování stávajícího živičného povrchu a pokládku nového koberce. Jsou navrženy objízdné trasy po přilehlých komunikacích,“ uvedl Petr Zdráhal z odboru majetku a investic novojičínské radnice.

Tranzitní doprava vozidel o hmotnosti nad 7,5 tuny bude svedena mimo Nový Jičín. Přes Valašské Meziříčí, Lešnou a Hranice na Moravě. „Zatím není jasné, jak bude řešena dopravní obslužnost ve městě. Stavební firma ještě bude jednat s dopravci,“ dodal Zdráhal.

Během rekonstrukce okružních křižovatek a silnice 1/57 budou na ulicích Přemyslovců a Sokolovská zrušeny přechody pro chodce. „Jedním z požadavků města je, aby zhotovitel stavby zajistil alespoň dvě místa pro bezpečné přecházení pěších,“ zdůraznil starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Kontaktní osobou pro případné dotazy je stavbyvedoucí Roman Slaný 604 226 441, e-mail: roman.slany@alpine.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…