Nový Jičín: Skibus vás vyveze na Bílou a Bumbálku

06.02.2022 17:02 | Tisková zpráva

Po úspěšném provozu cyklobusu se Nový Jičín s Kopřivnicí, Příborem, Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm dohodl také na zkušebním provozu skibusu. Jede vždy o víkendech a svátcích a cestující se s ním mohou dopravit do lyžařského střediska na Bílé nebo na běžkařské trasy v okolí Bumbálky a Horní Bečvy.

Nový Jičín: Skibus vás vyveze na Bílou a Bumbálku
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Linka jezdí v stávající trase cyklobusu, jen v jiné časy. „Bílá je jedno z největších středisek v Beskydech, kde ovšem bývá při vysoké návštěvnosti problém s parkováním, proto věříme, že občané našich měst tuto alternativu rádi využijí. Protože staví také na několika výchozích místech zimních turistických tras, bude zajímavá i pro běžkaře, případně pro pěší,“ uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka.

Linka zahájila provoz v únoru a vyjíždí vždy v soboty, neděle a svátky v 7:55 ze zastávky Palackého, ČSAD a v 8:00 z Autobusového nádraží. Dále pokračuje přes Příbor, Kopřivnici, Frenštát do Trojanovic (Na Pinduli), Rožnova na Horní Bečvu, Třeštík, Bumbálku a Bílou. Zpět z Bílé vyjíždí v 15:10 s návratem do Nového Jičína v 17:00.

Nový Jičín za tříměsíční provoz do dubna zaplatí 33 000 korun. „Díky dobré spolupráci s dalšími městy jsme se dohodli na spolufinancování ztráty z provozu linky podle počtu obyvatel. Letos to pojímáme jako zkušební provoz, a pokud bude linka úspěšná, příští zimu ji spustíme již od prosince,“ doplnil Syrovátka.

Linka bude v provozu až do dubna, kdy ji budou využívat spíše pěší turisté, a v květnu na ni opět naváže cyklobus, který bude jezdit až do konce září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…