Nový Jičín: Stavba psího útulku byla zastavena

18.02.2019 16:23

Stavba psího útulku v Novém Jičíně byla zastavena. Krajská pobočka Státní veterinární správy totiž zaslala novojičínské radnici upozornění, že kvůli střelnici na sousedním pozemku společnosti VOP CZ nedá kladné stanovisko k jeho kolaudaci. Místostarosta města Václav Dobrozemský nyní jedná se stavební firmou o podmínkách ukončení smlouvy a vypořádání nároků za předčasné ukončení díla.

Nový Jičín: Stavba psího útulku byla zastavena
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Rada města 18. 12. 2018 původně potvrdila pokračování stavby. Když však těsně po novém roce přišlo vyjádření krajské veterinární správy, že hlukem ze střelnice by docházelo k týrání zvířat a proto nevydá kladné stanovisko ke kolaudaci, nebyla jiná cesta, než se stavbu pokusit zastavit. Samotného mě to mrzí, stavbu jsme podporovali, ale provoz útulku by bez kolaudace nebylo možné ani zahájit a městu by tak vznikla ještě větší škoda,“ uvedl místostarosta Ondřej Syrovátka. O tom, že areál budoucího psího útulku sousedí se střelnicí firmy VOP CZ, se městský úřad dozvěděl čtyři dny po zahájení prací na jeho výstavbě.

„Přestože se v rámci stavebního řízení k záměru vyjadřovaly všechny dotčené orgány státní správy, nebyla informace o tom, že se v blízkosti plánovaného útulku nachází střelnice VOP CZ,“ doplnil místostarosta Václav Dobrozemský, který nyní dojednává se stavební firmou ukončení smlouvy na zhotovení zakázky.

Až do roku 2027 má město smlouvu s Kopřivnicí

„Musí se vyčíslit náklady, které byly dosud na stavbu vynaloženy. Předběžně to vypadá, že byla prostavěna částka kolem dvou milionů korun. Majitel firmy také musí staveniště zajistit proti úrazům. Dohodu o ukončení smlouvy a vypořádání nároků by mělo schválit zastupitelstvo města na svém zasedání 4. března. O využití pozemku jsme zatím nejednali a ani nehledáme jiné místo pro výstavbu útulku. To již město udělalo v minulosti a zjistilo se, že žádná další vhodná lokalita není,“ pokračoval Dobrozemský.

O zatoulané nebo opuštěné psy se ale město postará. Až do roku 2027 má smlouvu s Kopřivnicí, která Novému Jičínu poskytuje kotce ve svém útulku a péči o zvířata. Roční náklady činí asi 280 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…