Nový Jičín: Terasa Beskydského divadla projde opravou

05.03.2017 7:32

Terasa Beskydského divadla v Novém Jičíně se bude opravovat. Prostor se musí zbavit vlhkosti, stávající zídka, která tvoří zábradlí, bude zbourána a nahrazena balustrádou. Terasa bude nově vydlážděna. Rekonstrukce potrvá dva měsíce, od 6. března do 5. května, a měla by stát 835 tisíc korun.

Nový Jičín: Terasa Beskydského divadla projde opravou
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

„Zděná konstrukce divadelní terasy je zatížena zvýšenou vlhkostí. Je to důsledek rekonstrukce divadla počátkem 80. let minulého století, kdy k historické budově v téměř původní podobě přibyla tvarově velmi kontrastní moderní přístavba. Na terase bude po povedení sanačních prací položena nová dlažba s novým odvodněním, “ řekl Vladimír Bartoň, vedoucí odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice.

Aby došlo k potlačení prvků přístavby v bezprostřední blízkosti neoklasicistní původní budovy, navrhli architekti náhradu zděného zábradlí na terase balustrádou. Obvodové zdivo pod terasou bude obloženo pískovcovými deskami.

Budova Beskydského divadla byla postavena novojičínskými německými spolky podle návrhu vídeňského architekta Otto Thienemanna v roce 1886. V 50. letech minulého století prošla úpravami. Počátkem 80. let 20. století následovala rozsáhlá rekonstrukce s přístavbou nového jeviště a sociálního zázemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Podlaha ve sportovní hale se v létě dočká renovace

7:17 Jičín: Podlaha ve sportovní hale se v létě dočká renovace

Rada schválila výsledek uzavřené výzvy na renovaci podlahy ve sportovní hale. Práce proběhnou během …