Nový Jičín poslal kola gambijským dětem

02.11.2014 14:42 | Zprávy

Novojičínská radnice se připojila k projektu Kola pro Afriku. Z Nového Jičína poputuje šest bicyklů gambijským dětem. Kola pocházejí ze ztrát a nálezů městského úřadu, který nalezené věci eviduje a ze zákona je musí skladovat. Protože se o bicykly nikdo nepřihlásil, schválila Rada města jejich převod společnosti Kola pro Afriku.

Nový Jičín poslal kola gambijským dětem
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

„Protože se po dobu šesti měsíců, od doby převzetí nalezených kol do ztrát a nálezů, nikdo nepřihlásil, stala se majetkem města,“ vysvětlila Marcela Horáková z novojičínské radnice, která má ztráty a nálezy na starosti. „Darovaná jízdní kola byla převezena do centrálního skladu v Ostravě. Po servisní prohlídce v heřmanické věznici budou transportována do Gambie  a věnována tamním dětem,“ uvedl Roman Posolda , ředitel společnosti Kola pro Afriku. Mnohé děti v Gambii musí chodit do školy dlouhé vzdálenosti. Ty, které bydlí příliš daleko od vzdělávacího zařízení, nechodí do školy vůbec. Nový Jičín alespoň trošku usnadní dětem v Africe cestu za vzděláním.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Festival Inovujeme Plzeň představil moderní technologie v medicíně a lékařství

19:27 Plzeň: Festival Inovujeme Plzeň představil moderní technologie v medicíně a lékařství

Roboti a drony všech druhů a velikostí, umělá inteligence, elektromobilita, virtuální realita i ta s…