Nový Jičín se připravuje na možnost příchodu povodně

19.06.2020 21:10

Přestože aktuálně v Novém Jičíně neprší, město se preventivně připravuje na možnost vzniku povodně. Strážníci monitorují kritická místa kolem vodních toků, pro případ evakuace obyvatel jsou zajištěna místa v tělocvičně základní školy i v městské organizaci ProSenior. Technické služby zajistily písek a pytle, aby se případně mohly tvořit zátarasy proti vodě.

Nový Jičín se připravuje na možnost příchodu povodně
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Prognózy meteorologů bohužel nejsou příznivé, proto se připravujeme na možnost příchodu povodně. V Základní škole Jubilejní je zajištěna tělocvična i jídelna. V případě nutnosti by sem hasiči dovezli postele, deky a oblečení pro lidi, kterým by voda zaplavila domy. Šest míst jsme zajistili i v naší organizaci ProSenior,“ řekl starosta Nového Jičína a předseda povodňové komise Stanislav Kopecký.

Aktuálně se v Novém Jičíně odstraňují následky ranní přívalové vlny. Ze suterénu mateřské školy v Žilině se odčerpává voda, na komunikacích se uvolňují zanesené poklopy kanálů, strážníci hlídají mosty. „Povodňová komise doporučuje občanům, aby sledovali vývoj situace a reagovali na pokyny povodňových orgánů, policie a hasičů. Rozhodně by se měli vyvarovat pohybu v blízkosti vodních toků,“ upozornil tajemník povodňové komise Lumír Balaryn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…