Nový Jičín začal vydávat obálky do lednice

04.01.2020 8:36

Takzvané obálky do lednice, které díky svému obsahu mohou zvýšit bezpečí seniorů, bude od středy 18. prosince vydávat odbor sociálních věcí novojičínské radnice.

Nový Jičín začal vydávat obálky do lednice
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Od nového roku budou k dispozici i v SeniorPointu na Revoluční ulici v Novém Jičíně. IN.F.Obálka je plastová obálka, která obsahuje informační leták s pokyny k vyplnění, formulář k vyplnění, propisku, magnetu nebo samolepku s telefonními čísly na složky záchranného systému a nápisem: Zde je IN.F.Obálka.

„Jedná se o projekt Moravskoslezského kraje. IN.F.Obálka slouží k předání údajů o zdravotním stavu, užívaných lécích, kontaktech na příbuzné či blízké, v případě, že se senior v domácnosti ocitne v nebezpečí či ohrožení života, složkám záchranného systému, které jsou o této aktivitě informovány,“ uvedla vedoucí sociálního odboru Městského úřadu v Novém Jičíně Daniela Susíková.

Držitel obálky musí vyplnit formulář s požadovanými údaji a vložit jej zpět do plastové obálky. Tu musí umístit do lednice, nejlépe do vnitřní přihrádky dveří. Samolepku nebo magnetku je vhodné připevnit na dveře lednice nebo dveře z vnitřní strany bytu. Záchranáři tak budou upozorněni, že potřebné informace o pacientovi naleznou v lednici. „Informace v IN.F.Obálce mohou posloužit k záchraně zdraví nebo života seniora,“ dodala Susíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…