Nový Jičín začíná budovat další cyklopruhy

27.04.2017 6:33

V Novém Jičíně se začaly stavět další pruhy pro cyklisty. Ulice Palackého bude v některých úsecích rozšířena, aby zde vzniknul prostor pro jízdu na bicyklu.

Nový Jičín začíná budovat další cyklopruhy
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Vybudováním pruhů dojde k propojení západní a východní části města pro dopravu na kole. Cyklisté z místní části Loučka a sídliště Máj se snáze a bezpečněji dostanou do centra města, k autobusovému a vlakovému nádraží nebo do práce. Zakázka má být hotova v polovině června a má stát téměř 2,7 milionu korun. Město má zažádáno o příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Pruhy pro cyklisty povedou od křižovatky Palackého ulice s komunikacemi Jičínská, B. Martinů a Dlouhá až ke kruhovému objezdu, na kterém se Palackého ulice spojuje s ulicemi Přemyslovců a Sokolovská. Trasa bude dlouhá 1,4 kilometru a každý pruh bude široký 1,5 metru. „V některých úsecích se proto musí stávající komunikace rozšířit, aby měla na šířku minimálně 9 metrů. Povrch cyklopruhů bude tvořit asfaltobeton,“ uvedla Michaela Mrklovská z odboru majetku, rozvoje a investic.

Podle sčítání, které proběhlo v roce 2014, tuto frekventovanou silnici využívá v určitých úsecích a za příznivého počasí až 500 cyklistů denně. „Proto jsme přistoupili k realizaci projektu, který vytvoří funkční a bezpečnou infrastrukturu ve městě. Pokud s žádostí o příspěvek uspějeme, mohli bychom získat od státu až 550 tisíc korun,“ doplnil cyklokoordinátor města Bohumil Pobořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…