Nový územní plán města Hlučína budou zastupitelé schvalovat v únoru

15.02.2017 7:35

Zasedání zastupitelstva, na kterém se bude schvalovat nový územní plán města Hlučína, se bude uskuteční v úterý 21. února od 16 hodin v Kulturním domě Hlučín.

Nový územní plán města Hlučína budou zastupitelé schvalovat v únoru
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

„Zastupitelé budou rozhodovat o posledních šesti námitkách a připomínkách, které došly v rámci veřejného projednání návrhu územního plánu. Následně by mělo zastupitelstvo vydat formou opatření obecné povahy nový územní plán města. Ten nabude účinnosti patnáct dnů po vydání,“ informoval Martin Kuchař, který má na Městském úřadu Hlučín na starosti územní plánování.

Návrh nového územního plánu odpovídá po obsahové stránce současné platné legislativě, respektuje převážnou část ploch určených pro zástavbu, tedy pro bydlení, občanskou vybavenost, výrobu, podnikání, zeleň, dopravní a technickou infrastrukturu a podobně, a určuje další zastavitelné plochy. „Při přípravě nového územního plánu bylo naší snahou vyhovět co nejvíce potřebám žadatelů a zapracovat aktuální požadavky na úpravu v celém průběhu jeho projednávání,“ doplnil Martin Kuchař. 

"Územní plán je samozřejmě živý dokument, se kterým se bude pracovat a i v budoucnu se do něj budou zapracovávat změny podle potřeb města a jeho občanů. Je to významný dokument, kterým se musí řídit firmy, instituce a úřady i občané a obyvatelé města. Je zárukou, že se město nebude rozvíjet chaoticky a nekoncepčně," řekl starosta Pavel Paschek.

O vypracování nového územního plánu rozhodli zastupitelé v roce 2011, protože předchozí územní plán z roku 2004 už neodpovídal aktuálním potřebám města a postupně prodělal mnoho změn. Připravovaný územní plán rozšíří lokality určené pro výstavbu nových rodinných domů zejména v okrajových částech města, v Darkovičkách a Bobrovníkách. Vyčleňuje také území pro budoucí řešení dopravní situace a výstavbu západního a severního obchvatu města. Obchvaty by měly v budoucnu odvést část dopravy mimo centrum Hlučína a odlehčit frekventované dopravě na silnici I/56, která prochází středem města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…