Nymburk: Kontejnery na textil se osvědčily – ve městě budou další dva

25.08.2012 8:23

V březnu byly v Nymburce na některá svozová místa tříděného odpadu rozmístěny kontejnery na textil. „Po zhruba půl roce provozu můžeme konstatovat, že sběr textilu má smysl. Občané si na novinku rychle zvykli a staré oblečení a boty do kontejnerů skutečně ukládají – plné sběrné nádoby vyvážíme jednou týdně,“ řekl místostarosta PhDr. Pavel Fojtík.

Nymburk: Kontejnery na textil se osvědčily – ve městě budou další dva
Foto: red
Popisek: Nymburk

Kontejnery byly doposud k dispozici na sedmi sběrných místech. „Vzhledem k velkému zájmu občanů jsme v úterý 14. srpna umístili sběrnou nádobu na textil i v ulici Na Rejdišti. Příští úterý se svého kontejneru dočkají i obyvatelé východní části města. Sběrná nádoba bude nově v ulici Maršála Koněva u Jednoty,“ informoval místostarosta Pavel Fojtík.

Kontejnery na textil tedy najdete na separačním dvoře, v ulici Ke Strouze, v Růžové, Letců R. A. F. u Skleníku, u Dřeváku, na Labské Terase, v Dlabačově ulici, v ulici Na Rejdišti a v ulici Maršála Koněva u Jednoty.

Kontejnery na textil pro město zajistila společnost INTREX-CZECH s. r. o. ve spolupráci s firmou DIMATEX CS a s podporou Ministerstva životního prostředí ČR. Vytříděné oděvy a textilní materiály se recyklují a dále používají jako surovina pro výrobu čisticích plachetek a netkaných textilií. Ošacení vhodné k dalšímu nošení se v rámci charity využije jako pomoc pro sociálně slabé a potřebné v krizových situacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-nymburk.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.