Nymburk: Spolurozhodujte o nové podobě Náměstí Přemyslovců unikátním způsobem

08.05.2015 19:11

Nymburáci se mohou zapojit do veřejné diskuse o budoucí podobě Náměstí Přemyslovců pomocí hlasování v unikátní mobilní aplikaci. K dispozici bude i papírová verze, například pro seniory.

Nymburk: Spolurozhodujte o nové podobě Náměstí Přemyslovců unikátním způsobem
Foto: red
Popisek: Nymburk

Návrhy nové podoby Náměstí Přemyslovcůna jsou k vidění na výstavě v přízemí Obecního domu od 8. dubna do 8. června 2015.

Ve stejném časovém rozmezí mohou Nymburáci hlasovat pro své favority mezi 17 návrhy náměstí, které vzešly z ideové architektonicko - urbanistické soutěže Cena Petra Parléře 2014. K hlasování poslouží unikátní hlasovací systém, aplikace Demokracie 2.1 (D21) Karla Janečka, kterou 8. dubna jeho tým představí veřejnosti. Hlasování Nymburáků je jedním z prvních, které aplikaci uplatní. Vstup do aplikace najdete od 8. dubna přímo na stránkách města Nymburka a v ní ještě před samotným hlasováním bude možné se seznámit se stručným představením jednotlivých návrhů. Hlasování bude ukončeno 5. června a veřejně vyhlášeno 8. června v Obecním domě.

Demokracie 2.1 (D21) je univerzální hlasovací systém, který přináší zásadní inovaci do kolektivního rozhodování. Hlasování pomocí D21 vede
k mnohem efektivnějším a spravedlivějším výsledkům a zásadně zvyšuje sociální užitek hlasujících. Systém stojí na efektu více hlasů, který umožňuje hlasujícím mnohem lépe vyjádřit preference. Autorem projektu Demokracie 2.1 je Mgr. Karel Janeček, MBA, PhD., český matematik, bojovník proti korupci a vizionář.

Od středy 8. dubna do pátku 5. června můžete moci hlasovat prostřednictvím počítače, chytrého telefonu či informačního kiosku umístěného ve foyer Městského úřadu a Turistickém informačním centru nebo v Městské knihovně. Nemáte-li možnost hlasovat po internetu, hlasovací lístky v papírové formě naleznete na těchto místech: v Městské knihovně, Turistickém informačním centru a Městském kulturním středisku, hlasovací urna bude k dispozici také v Panoramě. Po vyplnění je můžete na těchto místech také odevzdat.

Návrhy si lidé mohou už dnes prohlédnout přímo na Náměstí Přemyslovců a na webu města:
http://www.mesto-nymburk.cz/index.php?sekce=1&zobraz=aktuality&id_aktuality=536

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…