Nymburk: Zimní stadion projde rekonstrukcí

16.10.2023 20:06 | Tisková zpráva

Na 7. zasedání Zastupitelstva města Nymburk bylo schváleno uzavření smlouvy na rekonstrukci zimního stadionu, kterou provede společnost H + H TECHNIKA, s. r. o., která vyhrála soutěž. Radní zvolili financování a realizaci formou PPP projektu.

Nymburk: Zimní stadion projde rekonstrukcí
Foto: red
Popisek: Nymburk

„Pro rekonstrukci zimního stadionu jsme zvolili formu PPP projektu, kdy bude uzavřena koncesní smlouva na projekční práce, zhotovitele a provozovatele s jedním subjektem. 

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29508 lidí
Rekonstrukci provede společnost H + H TECHNIKA, s. r. o., která vyhrála soutěž a má za sebou již několik obdobných projektů a dobré reference. Jsem moc rád, že se většina zastupitelů města dohodla a podpořila pro naše město tolik potřebnou rekonstrukci zimního stadionu, a nejen naši občané se tak mohou těšit na další sportovní vyžití v novém,“ uvedl starosta Ing. Tomáš Mach, Ph.D.

Vybraný dodavatel vyhotoví projektovou dokumentaci. Zajistí stavební povolení, provede demolici haly, vybuduje novou halu a provede další rekonstrukční práce na objektu.

Po rekonstrukci zimního stadionu jej bude provozovat po dobu 20 let. Pro Nymburáky se na provozu zimního stadionu až do konce této sezony nic nemění. Znovuotevření je předpokládáno v červnu 2025.

Město Nymburk se s převodem stadionu za symbolickou cenu zavázalo, že umožní bezplatné užívání ledové plochy sportovnímu oddílu HC Nymburský lev v daném rozsahu. Vedení města není lhostejné, kde budou sportovní oddíly bruslit během samotné rekonstrukce.

Z průběžných jednání se zástupci HC Nymburský lev vyplývají varianty řešení náhradní ledové plochy pro tréninkové účely na jednu sezónu, o kterých budou nadále jednat. Jako ideální místo v rámci Nymburka se zatím jeví plocha v areálu ZŠ Letců R. A. F.

Město doposud dotovalo údržbu a provoz zimního stadionu. Nově bude tyto náklady hradit společnost H + H TECHNIKA, s. r. o., s nímž město podepíše koncesní smlouvu. Výhodou PPP projektu má být také rychlejší postup příprav pro realizaci. S myšlenkou PPP projektu se seznámíte například ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…