O havířovské mateřské školy je během nouzového stavu stále větší zájem

08.11.2020 14:20

Mateřské školy jsou na rozdíl od škol základních stále v provozu. V případě školek zřizovaných statutárním městem Havířov tomu není jinak. Zájem rodičů o umístění malých ratolestí během nouzového stavu do mateřských škol kontinuálně roste. Na začátku listopadu je navštěvovalo 1 186 dětí.

O havířovské mateřské školy je během nouzového stavu stále větší zájem
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Aktuální čísla zjišťoval odbor školství a kultury a konkrétní čísla dodává vedoucí oddělení školství zmíněného odboru Jana Pilariková: „ Ke dni 23.října docházelo do našich školek 940 dětí, 4. listopadu už to bylo o 246 dětí více, tedy 1 186.“

Ve všech školách platí stávající hygienická opatření. Pro případ zhoršující se situace byly v Havířově rozhodnutím hejtmana kraje Ivo Vondráka, určeny dvě mateřské školy – MŠ Horymírova Havířov a MŠ Mládí Havířov, k zajištění nezbytné péče o děti zaměstnanců kritické infrastruktury v Moravskoslezském kraji.

Mateřské školy jsou jediným typem škol, kde není přerušen provoz na základě rozhodnutí vlády České republiky. Rozhodnutí, zda mateřskou školu uzavřou, či nikoliv zůstalo v gesci ředitelů škol. Ředitelé škol, často společně se zřizovatelem, vyhodnocují situaci a potřebnost zachování provozu zejména s ohledem na rodiče, jejichž pracovní vytížení přímo nebo nepřímo souvisí s nastalou situací, a potřebují vědět, že v době, kdy oni sami pomáhají druhým, je o jejich děti dobře postaráno.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…