Obyvatelé Kopřivnice společně vybrali priority a příležitosti města

10.06.2018 6:34

Osm desítek lidí dorazilo minulý týden na veřejnou diskuzi s názvem Plánujme společně. Spolu s vedením města a zástupci jednotlivých odborů během dvou hodin vybrali takzvaných 14 P.

Obyvatelé Kopřivnice společně vybrali priority a příležitosti města
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Čtrnáct priorit a příležitostí města Kopřivnice v sobě zahrnuje veřejnou správu a komunikaci města s obyvateli, sociální a zdravotnické služby, životní prostředí, výchovu a vzdělávání, dopravu, volný čas a kulturu a také priority, které vybrali mladí Kopřivničané na svém fóru, které se konalo ve čtvrtek 24. května. „Prioritou číslo jedna, která vzešla z letošního veřejného fóra a získala největší podporu od účastníků, je vybudování dětského hřiště na sídlišti Korej s herními prvky pro děti do šesti let, včetně mobilního WC, pítka a oplocení,“ uvedla hlavní organizátorka akce Barbora Mužíková.

Druhé místo získala úprava a modernizace interiéru Domu dětí a mládeže Kopřivnice, který v loňském roce prošel rekonstrukcí. Práce se ovšem týkaly pouze venkovních prostor a exteriéru.„Jako třetí nejdůležitější prioritu zvolili účastníci fóra přemístění městské knihovny ze stávajících prostor kulturního domu do budovy bývalé Základní školy Náměstí,“ doplnila informaci Barbora Mužíková.

Trojici zmíněných priorit a příležitostí doplnily další týkající se například bytů zvláštního určení, řešení nevyhovující dopravní situace u MŠ Jeřabinka, zvýšení četnosti svozu tříděného odpadu, oživení vnitřních prostor KDK, obnovy hromadného posledního zvonění pro žáky kopřivnických základních škol, úpravy křižovatky na ulicích Obránců míru, Francouzské a Školní, umístnění nádob na třídění kovových a alobalových odpadů, zajištění vzniku sociálních služeb pro osoby s duševním onemocněním či zvýšení účasti zastupitelů na veřejných akcí města. „Letošních čtrnáct priorit a příležitostí našeho města je opět velmi pestrých. Podobně jako v předchozích letech vše následně ověří sociologický průzkum, který pořadí jednotlivých priorit tak jako každý rok, ještě promíchá,“ sdělila Barbora Mužíková s tím, že průzkum se uskuteční v průběhu měsíce června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…