Obyvatelé Litoměřic mohou doplňovat zásobník projektů města

19.06.2016 15:29

Obyvatelé Litoměřic se mohou stát spolutvůrci zásobníku projektů města. Zásobník představuje přehled ověřených záměrů výhledově určených k realizaci. Záměry pro období let 2016 – 2019+ byly shromážděny ve spolupráci s vedoucími odborů městského úřadu. Nyní má příležitost fyzická i právnická osoba s trvalým bydlištěm nebo sídlem v Litoměřicích navrhnout doplnění o vlastní projekt, jehož realizace dle jeho názoru městu prospěje.

Obyvatelé Litoměřic mohou doplňovat zásobník projektů města
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Je však třeba splnit několik kritérií. „Projekt musí být realizován na veřejném prostranství nebo ve veřejně přístupné budově, realizace nesmí odporovat zákonům, územnímu plánu, strategickému plánu a dalším rozvojovým koncepcím města. Dále nesmí být komerčního charakteru,“ upozornila manažerka strategií městského úřadu Veronika Šturalová, která je zároveň správcem zásobníku projektů.

Projekt bude doručen správci, který po diskusi s vedoucími odborů předá návrh kompetentnímu pracovníkovi. Ten se následně spojí s navrhovatelem a v případě potřeby projekt doplní. Konečné slovo při rozhodování o tom, zda bude zařazen do zásobníku města, mají mít zastupitelé. „Do zásobníku projektů budou zaznamenávány investiční projekty (akce) přesahující milion korun a dále projekty neinvestičního charakteru přesahující 500 tisíc korun,“ upřesnila Veronika Šturalová.

Sběr návrhů probíhá celoročně, a to písemnou formou s využitím formuláře umístěného na webu města nebo elektronickou formou. Zásobník je k nahlédnutí na webových stránkách města v sekci strategických dokumentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …