Od září začne na Polní dvůr v Pelhřimově zajíždět linka MHD číslo 3

31.05.2016 8:32

Hned několik novinek čeká od 1. září 2016 na obyvatele Pelhřimova. Rada města na svém zasedání dne 11. května 2016 schválila záměr zavedení jedné linky městské hromadné dopravy (MHD) do lokality Polní dvůr.

Od září začne na Polní dvůr v Pelhřimově zajíždět linka MHD číslo 3
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Jedná se o prodloužení autobusové linky MHD č. 3, která z autobusového nádraží pojede přes Polní dvůr a napojí se na stávající linku v místě bývalého Alfatexu s tím, že budou dvě zastávky MHD – jedna u firmy ICOM Transport a druhá v ulici Pod Hájkem. Prodloužení autobusové linky vzniklo na základě požadavků občanů bydlících v lokalitě Polní dvůr,“ informoval místostarosta Pelhřimova Ladislav Med.

Navíc byly přijaty nové změny, které se týkají osob přepravujících se MHD v Pelhřimově.

Senioři nad 70 let budou nově jezdit zdarma. Především se jedná o snížení věkové hranice pro přepravu seniorů zdarma, a to ze současných 75 let na 70 let. Nákladově se bude jednat o změnu, která bude pro město znamenat snížení tržeb odhadem o jednotky tisíc ročně. Přínosem by mohlo být, kromě jiného, větší využití MHD v méně exponovaných časech.

Další změna se týká školní a předškolní mládeže s doprovodem. To znamená, že skupina dětí do patnácti let věku včetně doprovodu osoby starší osmnácti let věku ve školním roce bude mít ve všední dny v době od 7 do 17 hodiny dopravu zdarma. „Především jde o usnadnění užívání MHD při dopravě na plavání, exkurze, sportovní hodiny na sportovišti a jiné podobné akce. Přínosem by mohlo být opět větší využití MHD a nezanedbatelný efekt propagace užívání MHD mezi mládeží,“ sdělil místostarosta Pelhřimova Ladislav Med s tím, že zodpovědný pedagogický pracovník se vždy musí řidiči prokázat platným seznamem žáků a potvrzením od ředitele příslušného školského zařízení. Náklady budou následně účtovány městu Pelhřimov.

Bezplatně se MHD v Pelhřimově dále přepravují držitelé průkazu „ZTP“ a „ZTP/P“ včetně prostředků zdravotnické techniky, držitelé průkazu vydaného Českým svazem bojovníků za svobodu, Konfederací politických vězňů České republiky, Svazem PTP – VTNP, Sdružením bývalých politických vězňů České republiky, dárci krve, držitelé zlaté plakety Janského, dětský kočárek s přepravovaným dítětem či žáci základních škol zřizovaných městem Pelhřimov, držitelé přestupní jízdenky, a to v rozsahu maximálně dvou jízd za den.
Polní dvůr

V lokalitě Polní Dvůr je nyní přibližně 100 obývaných rodinných domů a je v jednání příprava pro vybudování další etapy včetně výstavby bytových domů. V plném proudu jsou nyní práce na výstavbě chodníku v lokalitě Polní dvůr, konkrétně od ulice Pod Hájkem až ke komunikaci Skrýšovská. Jeho délka bude zhruba 700 metrů a zároveň s ním bude zrealizována výstavba jedné zastávky MHD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …