Olomouc: Další most na Masarykově třídě projde opravou

10.02.2021 13:55

Další most na Masarykově třídě čeká rekonstrukce. Náročnou opravou projde tentokrát most přes řeku Bystřici. Radní už vybrali zhotovitele, stavět se začne na konci března.

Olomouc: Další most na Masarykově třídě projde opravou
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Oprava stávajícího mostu, který převádí silniční, tramvajový a pěší provoz přes řeku Bystřici bude spočívat v kompletním odstranění stávajících vrstev na nosné konstrukci, provedení nové izolace, nová bude i vozovka, kolejový svršek, chodníky a součástí bude také oprava zábradlí. Odborníci také provedou sanaci povrchů na spodní stavbě a podhledu.

Ačkoli byla předpokládaná hodnota veřejné zakázky téměř 26 milionů korun bez DPH, v soutěži se opět podařilo cenu snížit. Vítězná firma, IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, a.s., nabídla provedení stavby za 21 a půl milionu korun bez DPH.

Zahájení stavebních prací je plánováno na konec března, hotovo by mělo být koncem října letošního roku. „I v tomto případě se nám podařilo pečlivě plánovat a koordinovat. Stavební práce proto proběhnou v době, kdy na trase mezi Žižkovým náměstím a hlavním nádražím nejezdí tramvaje kvůli tomu, že zde probíhají protipovodňová opatření a opravuje se velký most přes Moravu,“ uvedl investiční námětek Martin Major.

Na stejné trase už loni město opravilo most přes Mlýnský potok, a to také souběžně s probíhající přestavbou velkého mostu přes Moravu. Kvůli tomu je na této dopravní spojnici centra a hlavního nádraží až do první poloviny roku 2022 zcela minimální provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…