Olomouc: Dopravní situace v centru Nedvězí bude bezpečnější

12.01.2017 14:46

Pro chodce bezpečnější a pro řidiče přehlednější dopravní situace bude brzy v centru místní části Olomouc-Nedvězí. Letos zde totiž v ulici Jilemnického vzniknou dvě bezpečná a bezbariérová místa pro přecházení a také nový záliv u autobusové zastávky. Na investici ve výši 7,4 milionu korun přispěje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a ze státního rozpočtu přesahující 3,3 milionu korun.

Olomouc: Dopravní situace v centru Nedvězí bude bezpečnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Úpravy na komunikaci II/570 a úpravy přilehlých ploch v Jilemnického ulici by měly začít na jaře letošního roku a přinesou jak vyšší bezpečnost pro chodce, tak přehlednější situaci pro všechny účastníky silničního provozu. „V rámci tohoto projektu vytvoříme jeden bezbariérový osvětlený přechod pro chodce a jedno místo pro přecházení. Doufáme, že jasně vymezené místo pro bezpečné přecházení místní frekventované silnice přiměje chodce k větší disciplíně a zároveň také řidiče k uzpůsobení rychlosti v okolí přechodu i místa pro přecházení,“ říká investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Ke zvýšení bezpečnosti i plynulosti dopravy v tomto úseku přispěje také další část projektu. Společně s přechodem a místem pro přecházení zde totiž vznikne také nový záliv u autobusové zastávky, tak aby mohla projíždějící vozidla plynule pokračovat i případě, že v zastávce stojí autobus.

Celkové náklady na vybudování zmíněných dopravních opatření jsou 7,4 milionu korun. „Na tento projekt nám již byla schválená dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 3,135 milionu korun, dalších téměř 200 tisíc korun poputuje ze státního rozpočtu,“ doplňuje náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Celý projekt vhodně dotvoří centrum městské části Nedvězí, kterému dominuje kaple Nejsvětější Trojice z 18. století, která prošla v roce 2016 rozsáhlou rekonstrukcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Město se pustí do druhé etapy stavebních prací na Solné cestě v Sadech

16:31 Uherské Hradiště: Město se pustí do druhé etapy stavebních prací na Solné cestě v Sadech

Podobně jako v první etapě, která se uskutečnila v loňském roce, bude hlavním předmětem stavby přede…