Záštitu nad festivalem převzal olomoucký primátor Antonín Staněk, který oceňuje spojení dobrého jídla s krásou olomouckých parků. „Jsem přesvědčen, že festival má velký potenciál přitáhnout do města návštěvníky z Česka i ze zahraničí. Je milou novinkou a dobrou příležitostí k poznání příjemné tváře Olomouce i celého regionu,“ ocenil primátor Antonín Staněk, který bude jedním z aktérů bohatého programu. Na pódiu, kde se vystřídají přední čeští šéfkuchaři, bude společně s hejtmanem Jiřím Rozbořilem vařit pod vedením šéfkuchaře Romana Loubala.
Návštěvníci budou moci sledovat kuchařské umění Zdeňka Pohlreicha či Romana Pauluse i nastupující kuchařskou generaci v čele s Jaroslavem Klárem a Přemkem Forejtem. „Na své si přijdou milovníci klasických jídel i odvážlivci, kteří se nebojí experimentů. Návštěvníci poznají tradiční i moderní gastronomii, nové trendy ve vaření a mohou ochutnat za dostupné ceny jídla z restaurací, které patří k regionální špičce.
Chceme lidem ukázat, že místní výrobci a restauratéři jsou stejně dobří nebo i lepší než jejich kolegové za hranicemi kraje či republiky,“ říká za organizátory Pavel Vysloužil. Celkem se na výstavišti představí na sedm desítek vystavovatelů, z nichž drtivá většina nabídne v různých podobách jídlo a pití.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV